• تاریخ انتشار : 1404/01/27 - 21:06
  • تعداد بازدید : 71
  • تعداد بازدیدکننده : 68
  • زمان مطالعه : 10 دقیقه
درجلسه کمیسیون عمران شورای شهررشت مطرح شد؛

سماکچی خواستار پیگیری ترک تشریفات تا زمان رفع مشکل مناقصات آسفالت شد | انتقاد شدید کارگرنیا از غیبت شهردار در جلسه مربوط به آسفالت معابر |عباس نژاد: شهردار برای مردم رشت ارزش قائل نبود که غیبت کرد | تاکید کریمی بر ضرورت خرید فلاسک آسفالت برای مناطق پنجگانه

یکصد و بیست و ششمین جلسه کمیسیون حمل و نقل، ترافیک و عمران شورای اسلامی شهر رشت  به ریاست محسن سماکچی و با حضور محمدحسین واثق کارگرنیا رئیس شورا،  مسعود عباس نژاد نایب رئیس کمیسیون، حسن کریمی کرنق دیگر عضو کمیسیون، اکبری رئیس سازمان عمران، رحمتی مسئول حراست، شهرداران و معاونین حمل و نقل و امور زیربنایی مناطق پنجگانه شهرداری رشت، با محوریت تفویض اختیار برگزاری مناقصات آسفالت به مناطق در ساختمان شورا برگزار شد و طی آن محسن سماکچی خواستار پیگیری ترک تشریفات تا زمان رفع مشکل مناقصات آسفالت شد.

به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل شورای شهر رشت، محسن سماکچی در ابتدای جلسه عنوان کرد: کیفیت آسفالت معابر از مهم ترین مباحث مدیریت شهری است و پیگیری قراردادها و مشکلات موجود از جمله مباحثی است که در دستور کار کمیسیون قرار گرفته است.
 
سماکچی همچنین تصریح کرد: منطقه دو با توجه به واقع شدن در بافت مرکزی، از لحاظ پیاده رو سازی و پیاده راه نیز با مشکلاتی مواجه است. پروژه های پیاده رو سازی منطقه دو به ویژه در خیابان مطهری که در شب عید کنده کاری شد در نقطه ای متوقف شده وضعیت نامطلوبی دارد و برای شهروندان مشکلاتی را به دنبال داشته است.
 
رئیس کمیسیون حمل و نقل، ترافیک و عمران شورای اسلامی شهر رشت خاطرنشان کرد: مناطقی که قراردادی از سال گذشته دارند وضعیت بهتری نسبت به مناطقی دارند که امروز هیچ قراردادی با پیمانکاران برای آسفالت معابر ندارند.
 
محسن سماکچی با اشاره به کیفیت بد آسفالت برخی معابر که طی سالیان گذشته اجرا شده است بر ضرورت تراش آسفالت های قبلی پیش از اجرای آسفالت جدید تاکید کرد و افزود: با وضعیت فعلی، هرچه آسفالت در این شهر اجرا شود کیفیت آسفالت معابر در همین وضعیت باقی خواهد ماند. معابر رشت نیاز به تراشه آسفالت، همسطح سازی، زیرسازی و روسازی مناسب دارند.
 
رئیس کمیسیون عمران همچنین اظهار داشت: همه اعضای شورا و دستگاه ها به دنبال کمک به شهرداری رشت برای بهبود کیفیت آسفالت معابر هستند اما ظاهرا این شهرداری است که از انجام صحیح امور مربوط آسفالت فرار می کند.
 
محسن سماکچی در بخش پایانی سخنان خود با اشاره به مشکلاتی که در بحث مناقصات و قراردادهای پیمانکاران عمرانی مناطق به وجود آمده است خواستار پیگیری ترک تشریفات و آسفالت معابر اولویت دار تا زمان تعیین تکلیف مناقصات و تجدید مناقصه شد.
 محمدحسین واثق کارگرنیا رئیس شورای اسلامی شهر رشت نیز با حضور در جلسه کمیسیون حمل و نقل و عمران شورای شهر رشت اظهار کرد: متاسفانه در بحث آسفالت، در شهرداری رشت مدیریت صحیحی اعمال نمی شود و بسیاری از مباحث در ضوابط بودجه آمده و رسالت شهردار نیز اجرای ضوابط بودجه است اما هر آنچه مطابق میل است عمل می کنند.
 
وی با انتقاد از عدم حضور شهردار در این جلسه خاطرنشان کرد: کیفیت آسفالت معابر، دغدغه همه اعضای شورا و شهروندان است و شهردار چه جلسه مهم تری داشته که در این جلسه غایب است؟
 
 کارگرنیا با اشاره به اینکه اعضای شورا از نهضت آسفالت سخن می گویند بیان کرد: این نهضت آسفالت کجا اعمال شده است؟
 
رئیس شورای اسلامی شهر رشت با انتقاد از وضعیت اجرای آسفالت معابر افزود: این تضییع بیت المال است که آسفالتی اجرا شود و بعد از مدت کوتاهی نیاز به تراشیدن آن و اجرای روکش آسفالت جدید باشد و هرچند اقدامات انجام شده در اجرای تقاطع های غیرهمسطح در این مدت قابل تقدیر و رضایت شهروندان را به دنبال داشت اما باید به سایر امورات که از تکالیف شهرداری است توجه شود.
 
 کارگرنیا همچنین به وضعیت نامناسب پیاده روها و پیاده راه رشت اشاره کرد و گفت: قرار نیست برای وحدت و همدلی شورا و شهرداری رشت، ما سکوت کنیم و حق و حقوق مردم تضییع شود ومتاسفانه علیرغم وعده داده شده هنوز پیمانکاران مناطق پیرامون آسفالت مشخص نشده اند و با ادامه این وضعیت، فرصت شش ماه نخست سال را برای اجرای آسفالت در آب و هوای مناسب از دست می دهیم.
 
رییس شورای اسلامی شهر رشت با تاکید به اینکه باید با شهردار و معاون عمرانی که در این جلسه حضور نداشتند برخورد شود تصریح کرد : جلسات کمیسیونهای تخصصی شورا بسیار مهم و در ادامه روند خدمات رسانی موثر برای مردم مفید است و باید اعضای مدعو در جلسات حضور یابند و در این جلسه هم که از قبل، زمان برگزاری اش مشخص و به شهردار اعلام شده بود، غیبت اقای شهردار و معاون عمرانی ایشان بدون اطلاع پذیرفته نیست و بنظر بنده برای اقای شهردار نباید جلسه ای مهمتر از جلسات شورا و خصوصا این جلسه با موضوع آسفالت شهر که از دغدغه های همه مردم شهر در سطح خیابانهای اصلی و فرعی و محلات است ، وجود داشته باشد.
 
کارگرنیا در پایان خواستار استفاده از اختیارات کمیسیون عمران شورای شهر رشت به منظور ساماندهی وضعیت آسفالت شهر رشت شد و گفت: مدیر خوب باید تقسیم کار مناسبی در بین زیرمجموعه های خود داشته باشد و مدیران مناطق در برخی موارد اختیار و اطلاع کافی در خصوص پیمانکاران عمرانی و آسفالت ندارند و اشکالاتی که در بحث آسفالت وجود داشته، همچنان به قوت خود باقی است.
 مسعود عباس نژاد نایب رئیس کمیسیون حمل و نقل، ترافیک و عمران شورای شهر رشت نیز ضمن تاکید و حمایت از صحبت های رئیس شورا خاطرنشان کرد: در ابتدای سال صحبت هایی را مطرح می کنیم که مشخص است باز هم شش ماه نخست سال را از دست می دهیم و در شش ماه دوم آسفالتی خواهیم داشت که به درد شهر و شهروندان نخواهد خورد.
 
عباس نژاد با بیان اینکه آسفالت موضوعی نیست که به سادگی از آن بگذریم تصریح کرد: 4 سال است در موضوع آسفالت تاکید کردیم که از فروردین و اردیبهشت اجرای آسفالت آغاز شود. شهرداری هیچ کاری مهم تر از اخذ پیمانکار آسفالت برای اجرای آسفالت در فصول گرم سال و آب و هوای مناسب ندارد. حتی اگر لازم است کارهای دیگر را تعطیل کنند و این موضوع را در سریع ترین زمان طی روزهای آینده تعیین تکلیف کنند.
 
نایب رئیس کمیسیون حمل و نقل، ترافیک و عمران شورا افزود: عدم حضور شهردار نیز مورد انتقاد شدید بنده است. شهردار برای مردم رشت ارزش قائل نبود که در این جلسه حاضر نشد. تا قبل از روز یکشنبه جلسه دیگری در این زمینه برگزار شود تا در صحن شورا به این موضوع رسیدگی شود.
 
مسعود عباس نژاد با اشاره به اینکه همه روزه گزارش های متعدد مردمی از وضعیت آسفالت این شهر به دست ما می رسد در ادامه اظهار داشت: شهرداری بعد از تنظیف شهر، هیچ کاری مهم تر از اجرای آسفالت مناسب ندارد. طرح میثاق، با آن حجم کار انجام شد نگذاریم به خاطر آسفالت بی کیفیت تمام زحمات شورای ششم و شهرداری رشت زیر سوال برود. این کار بی نظیر بوده و با حمایت شورا و تلاش مدیران شهرداری به نتیجه رسیده است.
حسن کریمی کرنق دیگر عضو کمیسیون حمل و نقل، ترافیک و عمران شورای اسلامی شهر رشت نیز بیان داشت: موارد مطرح شده دغدغه مشترک همه اعضای شورا است و بارها تاکید شده و تاکنون هیچ اقدامی صورت نگرفته است. نکته ای که باید اضافه کنم این است که کمیسیون بهداشت، محیط زیست و خدمات شهری خواستار خریداری یک فلاسک آسفالت برای هر منطقه شد.
 
کریمی افزود: اگر هر منطقه یک فلاسک آسفالت جدید داشته باشد این مشکلات بسیار کمتر خواهد بود. چطور در خیابان اصلی این شهر چاله ای به حال خود رها می شود؟ این موضوعات قابل پذیرش نیست. کمیسیون عمران نیز باید بر این موضوع تاکید کند تا با خریداری فلاسک آسفالت جدید، به مناطق نیز کمکی شود.
یوسف یزدانی شهردار منطقه یک رشت با بیان اینکه بخش عمده گلایه مردم از مدیریت شهری در خصوص کیفیت آسفالت معابر است تصریح کرد: در برخی موارد در معابر اصلی عمر مفید آسفالت به پایان رسیده است و لکه گیری جوابگو نیست و باید روکش مجدد انجام شود.
 
یزدانی با اشاره به پیگیری ها و مکاتبات انجام شده و سوابق همکاری با پیمانکاران این منطقه و مشکلات به وجودآمده، عنوان کرد: بر اساس بودجه ابلاغی و تجربه سنوات گذشته شهرداری، معابر بالای 20 متر با معاونت عمرانی و معابر زیر 20 متر و لکه گیری ها باید با مناطق باشد تا تداخلی در اجرای کارها به وجود نیاید و یک سری موارد به صلاحدید شهردار با سازمان عمران است.
 
وی با اعلام اینکه متاسفانه در سال های 1402 و 1403 در موضوع آسفالت عقب ماندیم افزود: با مجوزهایی که به دستگاه های حفار داده شد در بسیاری از نقاط شهر برای اجرای فیبر نوری آسفالت معابر دچار چالش شد و مشکلاتی به وجود آمد که گلایه شهروندان را به دنبال داشته است.
 
مریم گل احضار شهردار منطقه 2 رشت نیز با اعلام اینکه منطقه دو علاوه بر آسفالت، موضوع پیاده راه و پیاده روها را نیز دارد گفت: در خصوص پیاده راه هزینه ها معادل 30 میلیارد تومان برآورد می شود اما 8 میلیارد تومان در بودجه دیده شده است.
 
وی با تاکید بر ضرورت رفع مشکلات پیمانکاران در خصوص سند زدن صورت وضعیت ها و پرداختی به پیمانکاران، اظهار داشت: زمانی که پیمانکار نتواند مطالبات خود را به موقع دریافت کند کار را متوقف می کند.
 
حامد حیدری شهردار منطقه سه رشت نیز بیان داشت: مشکلات مربوط به آسفالت از بزرگترین مشکلات منطقه سه است. البته این مشکل در مناطق وضعیت مشابهی دارد و دغدغه های شهرداران مناطق تقریبا مشترک است.
 
وی افزود: پیمانکاری که معاونت برای ما اخذ کرده بود حدود 40 درصد تعهدات خود را انجام داد و از آنجا که نمی توانست امور اداری خود را پیش ببرد کار را متوقف می کرد. در مجموع از 55 مسیر درخواست شده مکتوب 2 تا 3 مسیر به طور کامل انجام شد. منطقه نیز اهرم فشاری در مقابل پیمانکاران ندارد.
 
حیدری فرسودگی فلاسک های آسفالت را از دیگر مشکلات مناطق دانست و گفت: سالانه چندین بار فلاسک های آسفالت به تعمیر می روند و شهردار قول داده اند ماشین آلات مناطق را ارتقا دهند. همچنین دستگاه های حفار به ویژه آب و فاضلاب مشکلات بسیاری برای مناطق ایجاد کرده اند.
 
سید محمد ساده روح شهردار منطقه چهار رشت نیز با اشاره به میزان آسفالت بالای 140 هزار متر مربع در سال 1402 در این منطقه، اذعان داشت: در سال 1403 با وجود اینکه نسبت به دیگر مناطق آسفالت بیشتری اجرا شد اما نسبت به سال 1402 کمتر بود. پیمانکار از 21 مسیر 6 مسیر را اجرا کرد که معادل 31 درصد قرارداد بود. در قرارداد دوم نیز تنها 2 مسیر انجام شد که منجر به نارضایتی شهروندان شد. قرارداد سوم نیز داشتیم که بخشی از آن باقی ماند.
 
ساده روح در ادامه بیان داشت: از 84 هزار متر مربع آسفالت این منطقه، حدود 30 هزار مترمربع توسط معاونت عمران و مابقی توسط پیمانکاران منطقه و سازمان عمران انجام شده است.
 
محمدباقر بشردانش شهردار منطقه پنج رشت نیز خاطرنشان کرد: باید به سمت رفع مشکل آسفالت و کاهش گلایه مندی شهروندان گام برداریم. در 4 ماه پایان سال 35 هزار مترمربع لکه گیری و آسفالت و روکش داشتیم و از بهمن ماه برنامه آمایش منطقه را داشتیم.
 
بشردانش افزود: معاونت حمل و نقل، مناقصه حدود 70 هزار مترمربع برای آسفالت منطقه در سال جاری را برنامه ریزی کرده است. امسال قرارداد استعلامی 8 هزار مترمربع مسکن مهر را انجام دادیم. همچنین آسفالت 10 محور در منطقه 5 برنامه ریزی شده است. 1 هزار و 600 متر مربع نوار حفاری نواحی 1 و 2 را در دستور کار داریم. علاوه بر آن روکش آسفالت در محله گلها، پوراسماعیلی، معابر فرعی بلوار امام و دیگر محلات را نیز در دستور کار داریم.
 
در پایان جلسه مقرر گردید روز شنبه جلسه دیگری به منظور جمع بندی موضوع و پیگیری جهت تسریع اجرای عملیات آسفالت در معابر و مناطق مختلف شهر رشت برگزار شود.
 
  • گروه خبری : اخبار,کمیسیون حمل و نقل و عمران
  • کد خبر : 3376
کلمات کلیدی

تصاویر

مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم